Giv troen en chance

Skosælgerne

For mange år siden ville en stor skofabrik udvide sit marked. Ledelsen besluttede at sende to repræsentanter ud for at undersøge forskellige muligheder for at sælge sko. Repræsentanterne blev sendt til hver sin del af Australien for at se, om der var et marked blandt aboriginal-befolkningen.

Efter nogen tid kom der to telegrammer.

I det ene stod der: ’Umuligt marked. Alle går rundt barfodede!’.

I det andet stod der: ’Kæmpestort marked. Alle går rundt barfodede!.’

Manges forhold til kirke og kristendom er på samme måde forskellig.

Duer ikke, gammeldages, kedelig, uden hold i virkeligheden - tænker nogen.

Hvilken chance! - tænker andre. Tænk, hvis kristendom har noget at sige mig? Det er jeg nødt til at give en chance!

Et godt tilbud

Hvis vi ikke giver et godt tilbud en chance – opdager vi aldrig, hvad vi går glip af. Det er en skam – når det handler om bibel og kristentro.

For det handler om det vigtigste i vort liv. - Hvorfor er vi her? – hvorfor er alting, og ikke bare ingenting? – hvorfor er vi, som vi er, men alligevel er vi elsket?

Det kræver naturligvis en indsats at gribe chancen. Man må prøve at bede – lad fadervor blive en god vane, lige som regelmæssig læsning i Bibelen og deltagelse i gudstjenesten er godt. Og at tale med andre om tro og tvivl.

Evangeliets kerne

Evangeliet forkynder, at vi er set og elsket af Gud. Han er med os hver dag – alle dage.

Det viser os Gud som anderledes, end vi normalt bilder os ind. Gud er medlevende og dybt engageret i vore liv. Selv om Jesu lignelser er to tusinde år gamle, har de stadig en forunderlig friskhed og evne til at tale til os ind i vor noget forvirrede livsverden.

Det centrale i kristentroen er Jesus som kærlighedsmanden, der gør alting nyt.

Kristnetroen er noget fantastisk, man ikke sådan bliver færdig med, hvis man først giver den en chance…

Konfirmationsforberedelsen begynder

I disse dage begynder konfirmanderne at gå til præst. Mit håb og min bøn er, at de og deres familier gennem forberedelsen bliver grebet af ønsket om at lære mere – en livslang læring i kristentroen.

Nyt fra din kirke 25/8-15

<//span>