12 GODE GRUNDE TIL AT GÅ I KIRKE

Hvorfor gå i kirke?

Det har Henrik Wiegh-Poulsen, der er ny biskop (september 2015) i Århus, givet 12 gode grunde til:

1. Det, Jesus fortæller dig, er ikke noget, du kan sige dig selv. Derfor glemmer du det let. Og derfor skal du huskes på det med jævne mellemrum. En gang om ugen er meget passende

2. Bekymringer og spekulationer har det med at tårne sig op omkring os, så vi ikke kan se klart. Når du går i kirke, føres du op på et højt sted, hvor du igen kan se langt.

3. Når du er kørt fast i daglige rutiner og de sædvanlige måder at gør alting på, kan der pludselig komme en ven til syne, som fører dig nye og overraskende steder hen.

4. Døden er altings grænse. Men i kirken får du at vide, at det er den så alligevel ikke. Det gør godt at høre. Især når du synes at tunge døre er gledet i mellem dig og en du mistede

5. Du fylder meget i din egen verden. Alt for meget. I kirken hører du, at der står en anden lige ved siden af dig, som har brug for dig. Du hører, som en klog mand har sagt, at du ikke er hovedpersonen i dit eget liv.

6. En anden klog mand - vist nok hans bror - har sagt, at når vi går i kirke er det ikke for at udvikle os, men gor at afvikle os. Godt at vide, at vi IKKE skal kunne det hele og lidt til. Godt at vide, at det hele ikke afhænger af charme, selvtillid og lækkert hår. Godt at vide, at vi er gode nok, som vi er.

7. Hvor kan du ellers sidde til bords med Jesus selv? Hos ham - ved søndagens nadver - er der plads til alle. Også luddere, landsforrædere og dem. de andre ikke gider lege med. Mon så ikke der også er en bette plads til dig?

8. Du kan bruge dage på at fortælle dig selv, at du er en idiot, der ikke dur. Om søndagen kan du i en hel time, deller deromkring, høre en røst, der kalder på dig. En røst af en der tror på dig, vil dig noget – ja, ligefrem finder dig dyrebar.

9. Det går rigtig, rigtig hurtigt rundt omkring. Mængden af informationer fordobles nu ca. hver 18. måned. Ret meget når man tænker over det. I kirken gør vi stort set, som vi har gjort de sidste 2000 år. Det giver ro på

10. Når du nu går og bilder dig selv ind, at du bliver snydt for både det ene og det andet, så er det godt og nyttigt at gå et sted hen, hvor du bliver gjort opmærksom på alt det du har fået.

11. I gudstjenesten trænger du ind i et mysterium. Du får fingrene ned i nogle dybere lag og bliver en lille mule klogere - eller visere - hver gang. Det tager selvfølgelig tid. Men inde i kirkens rum har vi tiden for os.

12. Og så smager søndagsfrokosten bare meget bedre efter en gudstjeneste

(biskop Henrik Wiegh-Poulsen, Århus)