Betingelserne for konfirmation

Betingelserne for at kunne blive konfirmeret er:

• Du skal være døbt med den kristne dåb
  • Du skal have fulgt konfirmandforberedelsen
  • Du skal være fortrolig med gudstjenesten i folkekirken. (Hvilket betyder, at du under konfirmandforberedelsen skal have været til gudstjeneste i folkekirken mindst 10 gange.)

Konfirmandforberedelse 2017-2018

Når det nye skoleår ringer ind, begynder konfirmandforberedelsen igen. Jeg ved ikke om rygterne er løbet forud for dette brev, men det er aftalt, at jeg overtager konfirmandforberedelsen i Øster Hassing/ Gåser Pastorat i det kommende år, da Jens Jacob Jensen går på seniorordning. Det er derfor naturligvis også mig, der skal konfirmere dem i foråret 2018. Jeg glæder mig til opgaven og jeg glæder mig til at møde alle konfirmanderne.

Vigtige datoer.
Onsdag den 23/8 kl. 19.00 – ca. 21.00 i Sognets Hus. Informationsaften for forældre og konfirmander. Der vil blive givet en del praktiske informationer, og der vil være lejlighed til at stille spørgsmål. Desuden vil jeg præsenterer mig selv, da det jo nok ikke alle, der kender mig.

Forberedelsen begynder i uge 35:
7A - torsdag den 31. august fra 14.15 – 15.45 i Sognets Hus.
7B – fredag den 1. september kl. 8.00 – 9.30 i Sognets Hus.

50 lektioner skal stilles til rådighed i skoletiden. Med Gandrup skole er det aftalt, at lektionerne fordeles således: 18 dobbeltlektioner for hver klasse, og derudover er der to hele skoledage:

Det er onsdag den 6. september fra kl. 9.00 til ca. 14.30. En dag om kristendommen i Middelalderen, og foregår i Ulsted.

Og det er torsdag den 15. marts 2018 kl. 9.00 til ca. 14.30. En dag om påsken, og foregår i Hals.
OBS - til disse to dage vil vi gerne have frivillige hjælpere fra forældregruppen.

Ud over den normale forberedelse og de to hele dag, er det obligatorisk at deltage i:
- Konfirmandevent i Vodskov den 13. september fra ca. 17.30 – til ca. kl. 21.00. Ligeledes vil vi gerne have frivillige hjælpere til denne aften.

- Konfirmandlejr på Hørby Efterskole, sandsynligvis den 1. eller 2. weekend i februar 2018. Mere senere, når den endelig dato er meldt ud fra efterskolen. Det ville være dejligt med hjælpere fra forældregruppen til at tage med, det drejer sig om et lille døgn.

Desuden kan der komme andre aftenarrangementer, som konfirmanderne skal deltage i, desværre er de datoer endnu ikke meldt ud.

Konfirmationerne i 2018.

Den 10. maj, Kristi Himmelfartsdag i Øster Hassing kirke. Og den 13. maj, 6. søndag efter påske i Gåser kirke.

Tilmelding til forberedelse og konfirmation senest den 20. august.

Gå ind på sognets hjemmeside www.ohassingsogn.dk og udfyldt formularen. Eller send en mail til jjkj@km.dk med oplysninger om:
- Konfirmandens navn, adresse, og fødselsdag.
- Konfirmandens og forældres telefonnr. og mailadresse.
- I hvilken kirke der ønskes konfirmation.

Med venlig hilsen Sognepræst Lisbeth Bukh i Ulsted.

Bibellæseplan 2018

Det nye kirkeår er netop begyndt og dermed er den nye bibellæseplan trådt i kraft. Den kan hentes i papirudgave i kirkerne. Den fås også som gratis app til iPhone/iPad samt til Android-enheder. I år med nye funktioner Gå til Bibelselskabets hjemmeside