Sidste møde i Sognets Hus

Den store touch-tavle er spændende
Der arbejdes med glasfarver

Egentlig havde vi tænkt at vi skulle gå en tur ud til teglværkssøerne. Men det var for koldt. Så i stedet blev vi i varmen og spiste Elses bjerg af boller. Alter-nichen i sognets Hus var netop blevet udsmykket med porcelænskakler lavet af skoleelever - med kirkelige symboler. Vi så den flotte udsmykning og fik en god snak om flere af symbolerne.

Bagefter så vi en film om påske - inden børnene satte sig og malede videre med glas-farve på de glas, vi skal bruge til afslutningen.

Djævelen og det onde

Djævelen er en led karl. Og det handlede om Djævelen og det onde. Heldigvis er 10-åriges forståelse af ondskab ikke så udviklet. Så derfor kunne en af juniorkonfirmanderne på spørgsmålet om hvad der er ondt i verden svare 'Min søster!' Det er egentlig befriende, at de ikke i den alder straks tænker på den megen ondskab og ødelæggelse om findes i verden. Men snakken om det onde kom så til at hænge sammen med (faste-)fortællingen om Jesu fristelse af Djævelen i begyndelsen af Jesu virke - og den grundlæggende fortælling om mennesket, der i paradisets have spiser af træet til kundskab om godt og ondt.

Aktiviteten var at male på tomme syltetøjsglas med glasfarver - med påskemotiver. Tanken er at der i de farvede glas skal sættes et fyrfadslys, som skal bruges til afslutningsgudstjenesten palmesøndag.

Påskekalender 7/3

Efter overnatning er det påsken - og afslutningen - der nærmer sig.

Vi laver en 'påskekalender', der kan vise påskeugens meget forskellige dage - palmesøndag - den stille uge - skærtorsdag - langfredag - påskedag og 2. påskedag. Påsken betyder 10 dages fri fra skole - og er kirkens vigtigste fest.  Så fortællingen denne gang tud udgangspunkt i kvinderne ved graven påskemorgen - som drøftede den sidste uges voldsomme begivenheder.

2-3/3 overnatning i kirkens kor

Spaghetti og kødsovs
Om bordet i graverhuset
Døbefont, malmhjort og kalk tegnes
Godmorgen - har I sovet godt?

15 juniorkonfirmander mødte spændte til overnatning i Ø. Hassing kirke. Den begyndte med Mariann og Flemmings Spaghetti og kødsovs i graverhuset. Derefter kørte vi i mørket ud til Ø. Hassing gamle kirkegård - for i lommelygternes lys at fornemme lidt af stedet og stemningen. Det var en kold aften, så turen gik hurtigt tilbage til den varme kirke - og en 'opgaveløb', hvor juniorkonfirmanderne besvarede spørgsmål om kirke og kirkegård.

Efter en kort 'sangtime' og dejlig saft og kage kravlede børnene i soveposerne i kirkens kor og så tegnefilmen 'Løven, Heksen og garderobeskaber' (Narnia). En el sov inden filmen sluttede - men vågnede friske til en ny dag lørdag morgen kl. 7.00, pakkede sammen og fik morgenmad inden alle blev hentet. En god og hyggelig oplevelse.

28/2 Jesu liv

Denne gang er præget af influenza. Ikke desto mindre blev 3 stor franskbrød spist - inden vi nåede til en række fortællinger fra Jesu liv.

Og så var tankerne på overnatningen fredag.

7/2 - BØN

Bøn er noget, man skal lære. Det kommer ikke af sig selv. Selv lærte jeg at bede af min mor og min bedstemor Hulda. Bøn er en gave, vi får givet i dåben, hvor vi får Fadervor givet. Børnene foldede en 'nip-napper'  i papir med fadervor og nogle kirkelige symboler, som de nåede at lege lidt med.

Ugerne 7 og 8 er friuger fra juniorkonfirmandforberedelse

Om ALTING (31/1)

Hvordan er alting blevet til? Med et 'brag', lærer vi i skolen. Det er vanskeligt at forestille sig 'ingenting'. Men et værelse fuld af rod, hvor man ingenting kan finde, kender de fleste i 3B til. Dagens bibelhistorie var fortællingen om Gud, der skaber orden og skaber den verden, vi kender.

3B delete sig så op i 2 grupper, der ved hjælp af modellervoks formede hver sit billede af verden.

Og vi sang og lærte 'Op al den ting, som Gud har gjort'

Præstens stemme var meget 'rusten', så vi testede det fine lydanlæg i Sognets Hus af, så der kom lidt bedre lyd på.

Symboler og dåb

Det kom lidt til at handle om symboler. Et hjerte symboliserer kærlighed - et skilt symboliserer en fodgængerovergang osv. Og vandet i dåben symboliserer at den døbte er Guds barn. Fortællingen om Jesus, der tager sig af de små børn handler om, hvem der er størst i Guds rige. Vi nåede også at se, at døbefonte kan se forskellige ud - inden vi så et afsnit af serien 'Alle vi børn under himlen' om dåb (og pinse).

Kirkebesøg 17/1

1½ time er kort tid, når der skal gås fra skolen til Sognets Hus og tankes på med boller og synges inden bussen kommer og kører klassen til kirkebesøg i Ø. Hassing kirke. Der skal lige være tid til at komme op på prædikestolen - og op til orglet og klokkerne i tårnet. Der er så mange nye fremmede ord at lære i kirken: 'Skibet', 'apsis', 'døbefont', 'kalk', 'disk', 'oblat', 'særkalk', 'piber', 'pibekrave' osv. Tiden flyver af sted når spørgelysten er stor.

'Plejer der ikke at være appelsiner i døbefonten?'---

første gang (onsdag 10/1)

Skal vi ind til pensionistgymnastik? spurgte 3B i sjov, da vi på vej over fra skolen til Sognets Hus rundede Værestedet. Her var et hold pensionister i gang med stolegymnastik. 3 b var godt sultne efter en lang skoledag, så efter velkomstsangen 'Måne og sol' forsvandt bjerge af Elses gode boller og adskillige kander saft. Temaet var jul - og der blev tegnet mange fine og nogle spraglede engle, og navneskilte

Mens børnene så det 3-grenede Helligtrekongerslys blive tændt, hørte de fortællingen om de hellige 3 konger, som handler om jul - men som også drejer sig om barnemord og ondskaben i verden og om Jesus, der må tilbringe de første år af sit liv som flygtning i Ægypten.

Vi sang naturligvis om de vise mønd i 'Dejlig er den himmelblå' - men tiden gik hurtigt

- vi så til sidst filmen 'Glædelig jul, Thomas' - i serien Alle vi børn under himlen - inden Fadervor og slutsangen.

'Vi ses på onsdag....' - blev der råbt fra gangen....