Sognepræst René Højgaard Olsen

Den russiske idé

SOGNEAFTEN

Tirsdag den 13. november 2018 kl. 19.00 i Sognets Hus, Bredgade

Sognepræst René Højgaard Olsen, Bindslev fortæller om 'Den russisk idé'.

Foredraget vil lægge ud med legenden om apostlen Andreas, som kristnede Rusland. Vi sejler op og ned ad de russiske floder og møder vikinger, storfyrster og storfyrstinder, indtil Rusland officielt kristnes og antager den ortodokse kristendom i 988. Den ortodokse kirke hævder, at stat og kirke er som en smuk symfoni, hvor de er tæt forbundne. Men forbundetheden forsvandt, da revolutionen omdannede det dybt religiøse bondesamfund til et kommunistisk og ateistisk diktatur i 1917. Rejsen vil munde ud i det moderne Rusland, hvor kristendommen står betydeligt stærkere end i Vesteuropa. At den gør det, skyldes, at Rusland er noget ganske særligt.”

Bibellæseplan 2018

Bibellæseplan kan hentes i papirudgave i kirkerne. Den fås også som gratis app til iPhone/iPad samt til Android-enheder. I år med nye funktioner Gå til Bibelselskabets hjemmeside