Friluftsgudstjeneste

Søndag den 22. juli kl. 14.00

Ø. Hassing Gl. Kirkegård
- Friluftsgudstjeneste ved sognepræst Jens Jacob Jensen

Musikken leveres af guitarist Karl-Erik Andersen, Melholt.
Karl-Erik Andersen er til dagligt ansat i Søværnet og gør tjeneste på ”Absalon”. Under de mange missioner til blandt andet Aden Bugten og Syrien, har Karl-Erik forestået musikken til gudstjenesterne ombord.

Efter den korte tjeneste er der kirkekaffe i det grønne på medbragt kaffe og kage

medbring gerne tæppe / campingbord / -stol

I tilfælde af regn/dårligt vejr holdet tjenesten i Ø. Hassing kirke. I givet fald vil flaget ved kirken være hejst.


Violinsonater fra barokken - SOMMERKONCERT

TORSDAG DEN 9. AUGUST KL. 19.30 Ø. HASSING KIRKE

Sommerkoncert: Violinsonater fra barokken

Antina Hugosson, barokviolin

Lars Colding Wolf, cembalo

Baroksonater af Fontana, Corelli, Francoeur m.fl. Cembaloværker af de la Guerre.

Entre: kr. 75

Antina Hugosson og Lars Colding Wolf har med Ensemble Zimmermann (ZIM) arbejdet sammen gennem de sidste 15 år.

Anita Hugosson er uddannet barokviolinist i Sverige (Peter Spissky) og Holland (Enrico Gatti), hvor hun bor i dag. Hun spiller med flere betydningsfulde barokensembler i Skandinavien, Belgien, Frankrig og  Holland. I 2014 modtog hun Léonie Sonnings Musikstipendium.

Lars Colding Wolf er organist og cembalist (debut i 2002 efter studier hos Lars Ulrik Mortensen). Han underviser på Det Jyske Musikkonservatorium og har som leder af ZIM opført utallige af barokkens perler. Her er de to centrale skikkelser i det ensemble at høre som duo i en række sonater fra italiensk, tysk og fransk barok.


 

 

MENIGHEDSMØDE - Grøn Kirke

Mandag den 20. august kl. 17.00 - ca. 21.30 holder Ø. Hassing-Gåser menighedsmøde for sognets beboere i Sognets Hus.

Temaet er GRØN KIRKE, hvor menighedsrådet gerne med alle interesserede vil drøfte hvilket ansvar, vi som kirke har for naturen og den af Gud skabte og os til låns givne verden.

Tidligere sognepræst i Vodskov, Erik Bøje vil komme med et mere generelt oplæg til debat - og ansatte på kirkegården vil fortælle om den praktiske betydning for arbejdet her.

Øster Hassing-Gåser menighedsråd har tilsluttet sig GRØN KIRKE   


Don og Diva - Café - koncert

Sognets Hus, Bredgade 4 - tirsdag den 2. oktober 2018 kl. 19.30

Café-koncert omkring bordene i Sognets Hus.

Entré kr. 100 

Koncerten:
Et folkeligt festfyrværkeri af nogle af de mest kendte arier, sange og duetter fra opera-, operette- og musicalverdenen.
Koncerten er kendetegnet ved et dynamisk og medrivende samspil mellem de to sangere, pianisten og publikum.


På programmet: kendte duetter og arier fra operarepertoiret fx Papageno og Papagenas duet fra Tryllefløjten af Mozart, ”Nessun Dorma” og  ”O, mio babbino caro” af Puccini. Musikken introduceres med humor af de to sangere, så alle kan være med – uanset om man er operafan eller man måske aldrig tidligere har hørt opera eller musical ”live”.

”det er jo ikke bare en koncert – det er jo en hel forestilling …”

Ensemblet:
Kirsten Stokholm er uddannet klassisk sanger fra konservatoriet i 2002.
Kirsten har gennem årene sunget opera, operette, musical og givet adskillige solokoncerter i kirker og musikforeninger. Med sin forførende stemme og som den flirtende diva hun er, bliver hun ganske uimodståelig for enhver ”Don Juan”.

Thomas Rewes er en erfaren sanger uddannet og bosiddende i Nordjylland.
Han er uddannet klassisk sanger fra konservatoriet i 2010 og har siden sunget opera, operette og utallige koncerter i hele Danmark.
Hans lyse baryton har bragt ham langt i det klassiske repertoire, og som Don er det oplagt både at kunne klinge i dybden og i de forførende tenor-arier.

Christina Beltoft blev uddannet som organist fra musikkonservatoriet i 2005. Siden da har hun arbejdet som organist, og derudover ofte virket som solist og akkompagnatør i forskellige koncertsammenhænge.For ”Don og Diva” er hun den faste klippe, og musikken hviler trygt i hendes hurtige fingre. Hun forstår med mildhed, humor og et fast greb i tangenterne, at holde styr på de flagrende og til tider ustyrlige sangere. 


Sydafrika - aften med Jannie Fjordside

Sydafrika set indefra

- erindringsrejse tilbage til Sydafrika under apartheid

Sogneaften tirsdag den 9. oktober kl. 19.00 i Sognets Hus, Bredgade

Journalist Jannie Fjordside har foråret 2018 skrevet og udgivet en bog om Sydafrika under apartheid. Jannie er født og opvokset i Gandrup - og det bliver spændende at høre hende fortælle og læse op.

Vedhæftet er et link til kampagnesiden - her ligger også en lille video, som fortæller mere om bogen og dens emne.

https://www.booomerang.dk/projects/rejs-med-til-sydafrika/


Den russisk ortodokse kirke i fortid og nutid

SOGNEAFTEN

Tirsdag den 13. november 2018 kl. 19.00 i Sognets Hus, Bredgade

Sognepræst René Højgaard Olsen, Bindslev fortæller om den russisk ortodokse kirke i fortid og nutid.

Foredraget begynder som en rejse fra Rusland blev kristnet i 988 og op gennem historien. Her møder vi vikinger, storfyrster, storfyrstinder, zarer, storslået kultur, magt og rigdom. Gennem Ruslands historie har kirke og statsmagt sejlet side om side. Turene var ikke problemfrie; men aldrig så problemfyldte, så kirke og stat var så adskilt fra hinanden, som de blev i 1918, da revolutionen kastede Rusland ud i kaos, borgerkrig og ateisme. Hvilken rolle kirken spiller i det moderne Rusland, vil vi også komme ind på.

 

Bibellæseplan 2018


Det nye kirkeår er netop begyndt og dermed er den nye bibellæseplan trådt i kraft. Den kan hentes i papirudgave i kirkerne. Den fås også som gratis app til iPhone/iPad samt til Android-enheder. I år med nye funktioner Gå til Bibelselskabets hjemmeside


Bibelselskabet

På hjemmesiden ligger bl.a. Bibelen Online med søgefunktion, informationer om Bibelen og dens historie, Søndagens Tekst samt redskaber til brug af Bibelen i hverdagen.

www.Bibelselskabet.dk