Provst Line Skovgaard Pedersen
sognepræst Lea Hoff Ringgård Lauridsen

Armenien – konflikt, kristendom og kultur

Sogneaften i Sognets Hus onsdag den 19. april 2017 kl. 19.30 om ARMENIEN med Provst i Sydthy provsti, Line Skovgaard Pedersen, og sognepræst Lea Hoff Ringgård Lauridsen, Asdal og Horne sogne.

En spændende aften om et smukt, men hårdt prøvet land - landet med en af de ældste kristne kirker, som er på vej til at blive udslettet - om missionær Karen Jeppe og det armenske folkedrab og om landet i dag.

Se oplæg

Armenien er et lille land klemt inde mellem store lande som Georgien, Aserbajdsjan, Iran og Tyrkiet. Det er et smukt land, der er fyldt med bjerge. Store floder løber gennem landetog det myldrer med blomster i alle slags farver. Fugle synger og himlen synes uendelig. Og ikke nok med det; befolkningen er utrolig venlig.

Men Armenien er kun en skygge af sig selv. I landets storhedstid var det ti gange større end i dag. Men når man har været indlemmet i både det romerske rige, det persiske rige og det byzantinske rige, og senere det osmanniske rige og Sovjetunionen, så skal man ikke regne med, at man har meget at sige over sit eget land. Specielt under Sovjetunionen mistede Armenien store og vigtige dele af sit land. Stalin mente, at det ville gavne forholdet til Tyrkiet, hvis han gav dem dele af Armenien, og dermed mistede Armenien det monument, som en stor del af deres nationalfølelse hviler på, nemlig bjerget Ararat. Det er svært for os danskere at forstå denne sorg hos armenerne, og sorgen bliver ikke mindre af, at bjerget tilhører det land, som var skyld i af 1,5 millioner armenere blev brutalt myrdet under det armenske folkemord i 1915.

Armenien er det første kristne land i verden. Det blev kristent allerede i år 301 og deres kirke stammer helt tilbage fra dengang og er derfor meget anderledes end den vi kender herhjemme.

Man kan ikke undgå at blive betaget af Armenien, når man rejser i landet – landet har en helt unik befolkning og historie – en spændende historie, ja; men også en umådelig trist og hjerteskærende historie.

Sognets Hus - inspirationsdag 6. maj

Lørdag den 6. maj inviterer Øster Hassing-Gåser menighedsråd alle interesserede til inspirationsdag i Sognets Hus kl. 9.30 - 15.00.

Der er morgenkaffe fra kl. 9.00.

Det handler om sogn og kirke - om hvordan vi bedst kan brug de nye-  fornemme - rammer vi har fået med Sognets Hus - og dets sammenbygning med Værestedet.

Inspiration - Samtale på tværs - Sammenhængskraften - Det lokale ejerskab - lokalsamfundets styrke -

bonding og bridging - om at knytte bånd og bygge broer i lokalsamfundet - hvad kan vi sammen?

Processen ledes af Ole Kamp - økonom og teolog - proceskonsulent - sognepræst - højskoleforstandern - efterskoleforstandern o.m.m.

SOPRAN OG ORGEL - sommerkoncert

Sopran Lea Quortrup og organist Peter Schüsler giver sommerkoncert

MANDAG DEN 3. JULI 2017 KL. 19.30 i Øster Hassing kirke.

Lea er født i Aalborg og sang flere år i kirkekor under ledelse af Peter Schüsler. I 2012 kom hun ind på Operaakademiet i København og er nu bosiddende i Wien.

Peter Schüsler er organist ved Vor Frue kirke i Aalborg.

På programmet er arier Bach, Händel, Hayden og Mozart. Der bliver en afdeling med danske sange, som synges ved kirkens Flygel.

Nabokirkebesøg

Kirke- og kirkegårdsvandring ULSTED - HOU - GÅSER

3 lyse forsommeraftner (tirsdage) arrangeres der kirkegårds - og kirkevandring i Ulsted - Hou og Gåser kl. 19.00 - 21.00

Tirsdag 27. juni kl. 19-21 i Ulsted, hvor graver Christian Pedersen viser rundt på kirkegården, og hvor vi efterfølgende ser kirken.

Tirsdag den 4. juli kl. 19 - 21 i Hou, hvor graver Christian Pedersen viser rundt på kirkegården og hvor Sognepræst Asger Mørck viser rundt og fortæller om Hou kirke

Tirsdag den 11. juli kl. 19-21 i Gåser, hvor graver Leif Christensen viser rundt på kirkegården og hvor sognepræst Jens Jacob Jensen viser rundt og fortæller om Gåser kirke

Alle er velkomne. Det er gratis at deltage.

Menneskesyn på spil

Onsdag den 11. oktober kl. 19.00 i Sognets Hus og Værestedet.

Vort lokale medlem af Det Etiske Råd Christian Borrisholt Steen (V. Hassing) vil holde en aften under emnet ’Menneskesyn på spil’

Christian Steen vil give et oplæg om arbejdet i Det Etiske Råd og efterfølgende vil der være tid til samtale og diskussion om etik,  tro og eksistens.

Emner, som kan blive berørt: Aktiv dødshjælp? Abort? Organdonation? Medmødre? Kunstig befrugtning? Organturisme? Assisteret selvmord? befolkningsdækket DNA-register? Rugemoderskab?

Kommende arrangementer

Lørdag den 6. maj - inspirationsdag vedr. Sognets Hus kl. 9.30 - 15.00

(Se mere her)

Tirsdag den 27. juni kl. 19 - 21