Kyndelmisse - lysgudstjeneste

Torsdag den 2. februar kl. 17.00: Kyndelmissegudstjeneste i Ø. Hassing kirke.

En stemningsfuld gudstjeneste i vinterens hjerte - 'mens dagene længes og vinteren strenges' - hvor der tændes flere og flere lys.

Menneskesyn på spil

Onsdag den 1. marts 2017 kl. 19.00

VÆRESTEDET, Gandrup

Foredragsforeningen inviterer til møde med det nordjyske medlem af Det Etiske Råd Christian Borrisholt Steen, som fortæller om sit spændende arbejde i Det Etiske Råd og om, hvordan hans kristne livs- og menneskesyn giver ham styrke og inspiration til dette arbejde.

Aftenen byder på oplæg om arbejdet i Det Etiske Råd og efterfølgende tid til samtale og diskussion om etik, tro og eksistens.

Temaer, som bliver berørt er bl.a.: Aktiv dødshjælp? Abort? Organdonation? Medmødre? Kunstig befrugtning? Organturisme? Assisteret selvmord? Befolkningsdækket DNA-register? Rugemoderskab?

Alle er velkomne - entré kr. 50,00 (inkl kaffe m.v)

Om Christian Borrisholt Steen:

Medlem af Det Etiske Råd siden 2012 / Cand. mag. i Samfundsfag og Psykologi og Mater i Etik og Værdier i Organisationer / Arbejder til dagligt som Politisk Konsulent hos Kristelig Fagbevægelse / medlem af Vester Hassing menighedsråd / gift med Kirke- og kulturmedarbejder Doris Vest Steen / bor i Vester Hassing

Læs mere om Det Etiske Råd på http://www.etiskraad.dk

Provst Line Skovgaard Pedersen
sognepræst Lea Hoff Ringgård Lauridsen

Armenien – konflikt, kristendom og kultur

Sogneaften i Sognets Hus onsdag den 19. april 2017 kl. 19.30 om ARMENIEN med Provst i Sydthy provsti, Line Skovgaard Pedersen, og sognepræst Lea Hoff Ringgård Lauridsen, Asdal og Horne sogne.

En spændende aften om et smukt, men hårdt prøvet land - landet med en af de ældste kristne kirker, som er på vej til at blive udslettet - om missionær Karen Jeppe og det armenske folkedrab og om landet i dag.

Se oplæg

Armenien er et lille land klemt inde mellem store lande som Georgien, Aserbajdsjan, Iran og Tyrkiet. Det er et smukt land, der er fyldt med bjerge. Store floder løber gennem landetog det myldrer med blomster i alle slags farver. Fugle synger og himlen synes uendelig. Og ikke nok med det; befolkningen er utrolig venlig.

Men Armenien er kun en skygge af sig selv. I landets storhedstid var det ti gange større end i dag. Men når man har været indlemmet i både det romerske rige, det persiske rige og det byzantinske rige, og senere det osmanniske rige og Sovjetunionen, så skal man ikke regne med, at man har meget at sige over sit eget land. Specielt under Sovjetunionen mistede Armenien store og vigtige dele af sit land. Stalin mente, at det ville gavne forholdet til Tyrkiet, hvis han gav dem dele af Armenien, og dermed mistede Armenien det monument, som en stor del af deres nationalfølelse hviler på, nemlig bjerget Ararat. Det er svært for os danskere at forstå denne sorg hos armenerne, og sorgen bliver ikke mindre af, at bjerget tilhører det land, som var skyld i af 1,5 millioner armenere blev brutalt myrdet under det armenske folkemord i 1915.

Armenien er det første kristne land i verden. Det blev kristent allerede i år 301 og deres kirke stammer helt tilbage fra dengang og er derfor meget anderledes end den vi kender herhjemme.

Man kan ikke undgå at blive betaget af Armenien, når man rejser i landet – landet har en helt unik befolkning og historie – en spændende historie, ja; men også en umådelig trist og hjerteskærende historie.

SOPRAN OG ORGEL - sommerkoncert

Sopran Lea Quortrup og organist Peter Schüsler giver sommerkoncert

SØNDAG DEN 13. AUGUST 2017 KL. 19.30 i Øster Hassing kirke.

Lea er født i Aalborg og sang flere år i kirkekor under ledelse af Peter Schüsler. I 2012 kom hun ind på Operaakademiet i København og er nu bosiddende i Wien.

Peter Schüsler er organist ved Vor Frue kirke i Aalborg.

På programmet er arier Bach, Händel, Hayden og Mozart. Der bliver en afdeling med danske sange, som synges ved kirkens Flygel

Koncerten finder sted i regi af Vendsysselfestivalen.

Kommende arrangementer

Tirsdag den 21. februar kl. 14.00 - Andagt på værestedet

Tirsdag den 21. februar kl. 18.30: Menighedsrådsmøde i Konfirmandstuen.

Søndag den 26. februar kl. 14.00: Fastelavnsfest i Gandruphallen m/ indledning

Onsdag den 1. marts 2017 - Menneskesyn på spil

VÆRESTEDET kl. 19.00. Foredragsforeningen holder møde med medlem af Det Etiske Råd Christian Borrisholt Steen

Torsdag den 2. marts kl. 17.15: Gud i kirken, mad i Birken (Se mere)

Tirsdag den 7. marts kl. 14.00 - Andagt på værestedet

Torsdag den 9. marts kl. 17-20: Karavanen besøger BIRKEN i forbindelse med Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling (12/3).

Onsdag 19. april 2017 kl. 19.30 i Sognet Hus: Armenien – konflikt, kristendom og kultur med/provst Line Skovgaard Pedersen og sognepræst Lea Hoff.

se nærmere

Søndag den 13. august kl 19.30: Sopran og orgel. - Sommerkoncert i Vendsysselfestival-sammenhæng i Øster Hassing kirke. (Se nærmere)